Lid worden

Lid worden van de vereniging

U kunt alleen deelnemen aan de huisleagues als lid van Bowling Vereniging Bergen op Zoom. Bij het lidmaatschap krijgt u een (digitale) sportpas plus NBF lidmaatschap. Hiermee kunt u deelnemen aan alle huisleagues en aan de Nationale competitie of uw kansen wagen in een van de vele toernooien die ieder weekend in Nederland worden georganiseerd.

De jaarlijkse kosten van deze lidmaatschappen van de NBF (Nederlandse Bowling Federatie) zijn als volgt:

Lidmaatschap 2021-2022

Sportpas (2021-2022)

Jeugd t/m 17 jaar

€ 31,00

Senioren 18 t/m21 jaar

€ 36,20

Senioren 22 t/m 64 jaar

€ 41,40

Senioren 65 jaar en ouder

€ 36,20

G-Bowlen

€ 10,95

D-Bowlen

€ 15,00

Dubbellidmaatschap

€ 13,80

Eenmalige Administratiekosten voor nieuwe leden

€ 3,25

Ledenpas

€ 5,30


Sportpas

Met een Sportpas bent u lid van Bowling Vereniging Bergen op Zoom en de Nederlandse Bowling Federatie. U kunt deelnemen aan de huisleagues van Bowling Vereniging Bergen op Zoom en alle evenementen die door deze vereniging worden georganiseerd. Met een Sportpas kunt u eveneens deelnemen aan competities van de NBF, toernooien buiten de eigen vereniging en kunt u geselecteerd worden voor het Nederlands Team.

Met het lidmaatschap kunt u niet alleen deelnemen aan de huisleagues van Bowling Vereniging Bergen op Zoom, de bowlingpas geeft bovendien recht op een korting op de baanhuur in vrijwel alle bowlingcentra, en u ontvangt met enige regelmaat BOWLEN.NL, een blad gericht op de bowlingsport.

Competities

Als u lid bent van Bowling Vereniging Bergen op Zoom kunt u deelnemen aan verschillende competities, ofwel ‘leagues’ genoemd. Deze leagues worden (in het seizoen 2021/2022) gespeeld op de volgende dagen:

Speeldag

Tijd

Soort competitie

Contributie per maand (10x)

dinsdag

19:30-21:30

Seniorenleague

€ 42,00

 

zaterdag

11:00-12:00

G-bowlen

             1e periode € 72,00 (1x incl.pas)

             2e periode € 72,00 (1x)

 

Bent u al hoofd-lid bij een andere bowlingvereniging dan kunt u als dubbel-lid deelnemen aan onze competitie en betaalt u een eenmalige bijdrage van € 42,00. In een bowlingcompetitie speelt men op een speeldag een wedstrijd tegen een ander team uit de competitie. Als men in een game met het team meer pins weet te scoren dan de tegenstander levert dat twee punten op. Om de niveauverschillen tussen de bowlers te verkleinen worden de meeste leagues van Bowling Vereniging Bergen op Zoom gespeeld met een handicapformule, zoals bij golf gebruikelijk. Hierdoor kan ook een beginnende bowler zonder problemen meespelen in de huisleagues. De bowlingcompetities beginnen in september en duren zo’n 30 weken. Het einde van de competities is in mei/juni.

Als lid van Bowling Vereniging Bergen op Zoom kunt u ook deelnemen aan de regionale en landelijke competities. Deze leagues worden vaak eens per maand gespeeld, telkens in een ander bowlingcentrum. De regionale competitie speelt, de naam zegt het al, in uw eigen regio en bestaat uit teams van drie personen. In de nationale competitie is er keuze uit vijfmansteam- en trio-competitie. Deze competities worden gespeeld op scratch-basis (zonder handicap). Het zijn meestal de wat meer ervaren bowlers die in deze competitie spelen.  

 

Toernooien

Naast de bowlingcompetities kunt u deelnemen aan toernooien. De eerste kennismaking is meestal met een van de huistoernooien van Bowling Vereniging Bergen op Zoom. Dit zijn vaak zogenaamde ‘gezelligheidstoernooien’. Verder kunt u deelnemen aan de diverse toernooien die ieder weekend in binnen- en buitenland worden gehouden. Ook hier is er onderscheid in scratch- en handicap-toernooien.

Kampioenschappen

Ieder jaar organiseert Bowling Vereniging Bergen op Zoom de Bergse Kampioenschappen Bowling. Als lid Bowling Vereniging Bergen op Zoom kunt u hieraan deelnemen. Deze kampioenschappen vinden plaats in overleg met het bowlinghuis. De winnaar en winnares mogen zich een heel jaar lang Bergs Kampioen Bowling noemen. Daarnaast worden door de Nederlandse Bowling Federatie de Provinciale en de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd. Met uw lidmaatschap van de NBF kunt u hier aan deelnemen.

Jeugdbowlen

Bowling Vereniging Bergen op Zoom is momenteel op zoek naar jeugdleden. De jongens en meisjes t/m 17 jaar kunnen spelen onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde coach. Zij leren de techniek van het bowlen en nemen deel aan de jeugd (trio)league. Sommige jeugdleden bowlen in de regionale jeugdselectie of zelfs in de nationale jeugdselectie. Jeugdleden betalen €300,= per jaar, ineens of in 10 maandelijkse termijnen.

G-Bowlen

Bowling Vereniging Bergen op Zoom heeft ook een afdeling enthousiaste G-Bowlers, die 2x per maand op zaterdag van 11-12 uur spelen. Voor meer informatie hierover mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . 

 

 

 

Copyright ©2024 Bowling Vereniging Bergen op Zoom - Design by Leander Mortiers
Untitled Document