Ton Zandboer Cup

Uitslag Handicap Team BOZ: 2080                                                                        Uitslag Handicap Team GOES: 2397

 

Spelers Handicap Team 2019-2020

 

 Team BV Bergen op Zoom: Aswin Meulblok - John Meulblok - Pascal Mortiers - Jan Spaans - Marry Oppelaar 

 

  

 

 

De Ton Zandboer cup is een landelijke wedstrijd die te vergelijken is met de grandslam toernooien bij tennis of de bekerwedstrijden bij het voetbal. Men start met een X aantal teams die wedstrijden tegen elkaar spelen. De winnaars gaan door naar de volgende ronde en voor de verliezers stopt de competitie op het moment dat er verloren is. 

De Ton Zandboer Cup is genoemd naar zijn bedenker “Ton Zandboer”. Dhr. Zandboer is geboren op 16-06-1946 te Breda. Zijn grootste hobby in het leven is bowling. Gedurende vele jaren heeft Dhr. Zandboer zich ingezet voor de bowling sport. Dit deed hij o.a. Als bestuurslid van bowling vereniging Tilburg maar ging nog een treetje hoger toen hij toetrad tot het NBF bestuur. Dhr. Zandboer is de huidige penningmeester van onze Federatie.

De competitie kent een scratch versie en een handicap versie. Deelname aan de handicapeditie is mogelijk voor spelers met een pasgemiddelde van maximaal 179,99. Het handicappercentage is 70% van 180, met een maximum van 35. Spelers met een hoger pasgemiddelde mogen uitsluitend aan de scratch editie deelnemen. Een wedstrijd wordt gespeeld tussen teams van 4 personen, uitsluitend hoofdleden, over drie games, Amerikaans systeem. Na maximaal vier speelronden (het team met de hoogste pinfall over deze drie games plaatst zich voor een volgende ronde) mogen 4 scratchteams en 4 handicapteams deelnemen aan de finale. De teams worden voor de 1e speelronde geografisch aan elkaar gekoppeld. Vervolgens wordt voorafgaand aan elke ronde geloot welk team “thuis” mag spelen. Het team dat een thuiswedstrijd heeft geloot wordt verzocht om in overleg met het bezoekende team en de bowlingondernemer binnen de aangegeven periode een datum/speeltijd te bepalen. De thuisspelende vereniging is verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding en het doorgeven van de scores. Zij ontvangen hiervoor een Excel bestand die zij voor afloop van de eerste speelronde naar het bondsbureau dienen te sturen. Het team dat uiteindelijk alle “knock-out” fases heeft overleefd mag zich voor een jaar winnaar van de “Ton Zandboer cup” noemen.     

 

Speelschema 2018-2019 Handicap

Speelschema 2017-2018 Handicap       Spelers Handicap     Uitslag Handicap

Speelschema 2017-2018 Scratch         Spelers Scratch         Uitslag Scratch

Copyright ©2024 Bowling Vereniging Bergen op Zoom - Design by Leander Mortiers
Untitled Document